Inrigger

Inrigger er det vi ror mest i Føns Søsportsklub - udover kajak altså. Egentlig burde der stå motionsroning eller rosport.
Fordi udover inriggere har vi også en outrigger - singlesculleren Dagmar. Og vi kunne også finde på at ro i en gig eller en coastal-båd hvis vi havde sådan et apparat.

Benævnelsen inrigger kommer af at åregaflen eller mere korrekt svirvlen sidder inde på kanten af båden, også kaldet rælingen eller essingen. På en outrigger sidder den ude på en rig - en anordning der er bygget på siden af en smal robåd. En gig er --- men vi har jo ikke sådan en, så det behøver du jo ikke at vide. I en sculler skal hver roer bøvle med to årer, i en inrigger kun med en.

Inriggerroning er en motionsform hvor det sociale samvær vægtes højt, men der er også mulighed for unikke naturoplevelser. Inriggere er brede, sødygtige både der både kan transportere kaffe, morgmad, en lille skarp og højt humør. Ulempen er så de er svære at ro alene, man kommer let til at ro i ring.

Hvis du vil ro fjorden ud i en inrigger kan du prøve at kigge ind i klubben på de tidspunkter der er fællesroning, se Kalender

Der er visse personer der lidt nedladende kalder disse motionister for baglænsroere. Det er for så vidt ingen grund til: http://www.ez-row.com/video.htm