Så begyndte sommeren med frigivelsesholdet den 9. juni.

Udgivet

af

Vi skal sige til lykke med velgennemført og velbestået kursus til Sheena, Mette, Vicki, Anne, Elmira, Grethe, Jane, Jens, Lise, Anders og Simon. Prøve dagen svarede til navnet. Vejret betød prøvelser, da de blev afviklet i hård vind, øsregn og krappe bølger. Udfordringerne blev taget med sædvanlig gå på mod og godt humør. Humøret forsatte i klubhuset hvor kursisterne efter at have modtaget en grøn klub t-shirt, satte sig ved bordene og fortærede grillmad, kagemand og flødeboller mens kajaksnakken gik på kryds og tværs over bordene. En fin dag. Holdet 2024 har været et godt hold, de har indenfor kursets rammer nået at ro de obligatoriske 50 km, ligesom de klarede svømmeprøven i torsdags. Vi ser frem til at møde dem som erfarne roere om et par måneders tid. Tak til klubbens gode instruktører Tage, Jørgen, Bent, Hans, Dorte, Kristian, Per og Jakob.

Lidt generelt fra klubben

Der er ved at komme lidt gang i pagajer og årer igen. Frem til 31. maj har vi roet:

20242023
Frigivelsesholdet frem til frigivelse650 km692 km
Klub kajak3.988 km4.811 km
Privat kajak1.670 km1.358 km
Inrigger1.722 km1.483 km

Kajakker

UPS – Ikke så godt. K4eren blev flyttet ud på bådtraileren uden den nødvendige omtanke. Det blev den så totalskadet af, at den nu er i kommunens varetægt.

Den hvide Fenja er afhændet til et medlem, som vil give den et godt liv.

Den grå havkajak ligger nu i Hennings varetægt.

Robåde

Vi stemte mellem 3 navneforslag til den nye 2er. Navnet Ronæs fik flest stemmer, så den nye båd bliver derfor omdøbt fra ASROGARO til Ronæs. Der er stemning for, at vi anskaffer nye årer og nylon fodremme til båden. Så vil den også være lige så god som ny. Atter tak til Assens Roklub.

Der er blevet leget med ideen om en sikker robåd til vintermotion. Det har vi så arbejdet lidt med. En brugt færøjolle dukkede op. Den så interessant ud, men ved nærmere eftersyn fandt vi ud over forventningens glæde også en del praktiske problemer som skød, i hver fald, dette projekt i sænk, blandt andet en cement køl, som ikke var beskrevet i appetizeren.

Så mangler at få afsluttet situation omkring jollen og Skjold Viking. Det arbejder vi på.

Andet

Hans K har jævnet renden over vores ”gårdsplæne” og sået græs. Så er det spændende om det vil op til os.

Nu har næsten alle medlemmer indbetalt kontingent. Det er tidligt vi er nået så langt så tidligt. Det betyder, at vi har knapt 90.000 indbetalte kontingent kroner. Det er et vigtigt signal I sender. Tak for det.

Overraskelsen

 NBA Erhvervsforening har uopfordret uddelt kr.14.296,44 til os. 4 andre foreninger er ligeså tiltænkt. Det er en flot tanke som vi værdsætter. Vi håber at kunne bruge en del af beløbet til anskaffelse af et nyt åresæt til Ronæs og en presenning til den nye jolle. Det ved vi, når vi kender betingelserne for denne fine gave.