2023_10 Nyhedsbrev – lidt om hvad der sker og hvad der er sket i klubben

Udgivet

af

Nu går vi ind i den sidste måned inden standerstrygning, det bliver mørkt tidligere og vejret begynder at sende efterårssignaler. Sidste år roede vi 2.300 km i oktober, så de mørkere tider plejer ikke at holde os tilbage. 

Vores imponerende kajakroere og de gode hjælpere på Tour de Gudenaa – 238 kajak-kilometer

Et billede, der indeholder udendørs, sky, vand, person Automatisk genereret beskrivelseEt billede, der indeholder udendørs, vand, paddel/pagaj, fritidsinteresse/hobby Automatisk genereret beskrivelse

Den 9. september drog 8 roere og 5 hjælpere af sted for at deltage i det årlige Tour de Gudenå. Ruterne var i år blevet forlænget med 2 km, således at vi sluttede ved Randers Roklub. Vejret var fantastisk.

På 44 km ruten, som startede i Ans, deltog Sven Madsen og Kristian Lassen fra klubben. Sven kom ind som nr. 5 hos mændene i tiden 3.54.45 og Kristian kom ind som nr. 36 i tiden 4.33.08.

På 25 km ruten, som startede i Ulstrup, deltog Dagny, Lise, Mona og Maja hos kvinderne. Dagny kom ind som nr. 3 i tiden 2.12.06, Lise kom ind som nr. 13 i tiden 3.22.48, Mona kom ind som nr.15 i tiden 3.29.43 og Maja kom ind som nr. 16 i tiden 3.29.44.

Hos mændene deltog Hans A og Søren. Her kom Hans ind som nr. 4 i tiden 2.13.02 og Søren kom ind som nr. 17 i tiden 3.23.01.

Som nævnt var vejret fantastisk og i Randers Roklub var der en masse utroligt flinke mennesker som var meget behjælpelige, så det kompenserede fuldt ud for at vi måtte ro de 2 km. ekstra. En fin dag og en stor tak skal lyde til Lasse, Tommy, Hans K, Dennis og Frederik for at hjælpe os roere gennem strabadserne.

Hans A. (Fotos Lise)

Naturens dag

Søndag den 10. deltog vi i Naturens dag. Vi havde stillet en kajak i jollehavnen med henvisning til vores arrangement. Om det gav noget ved vi ikke. Vi talte 16 voksne og 6 børn. Mange med relationer til klubmedlemmer. Vejret var super. Der blev roet både i kajak og robåd. Jørgen, Søren og deres hjælpere synes det var en hyggelig dag.

Ungdomsholdet

Et billede, der indeholder skøjteløb, sport, stå på skøjter/skateboard, Skøjtebane/skøjtehal Automatisk genereret beskrivelseEt billede, der indeholder sport, swimmingpool, Fritidscenter, vand Automatisk genereret beskrivelseVi er desværre blevet færre på ungdomsholdet, derfor har Jakob være i kontakt med Hempel Fonden, som støttede vores ungdomsarbejde med 28.000, og fået accept for et revideret budget. Det betyder, at vi fastholder støtten til de afviklede svømmehalsture, klub-beklædning, et sæsonafslutningsarrangement i klubben og en udflugt for de unge.

Udflugten er planlagt til den 28. oktober. Først til Esbjerg Skøjtehal og derefter til Svømmestadion Danmark. Afgang fra Nørre Aaby kl. 10:30 – Forventet hjemkomst samme dag kl. 17:30 – tilmeldingsblanketter i klubben. Husk en lille madpakke, noget at drikke og selvfølgelig badetøj. Yderligere information hos Kristian, Lise og Jakob.

 

Atter besøg i klubben

Et billede, der indeholder udendørs, græs, sky, tøj Automatisk genereret beskrivelseMandag den 18. september besøgte 13 roere fra Skanderborg Roklub os. De lånte Fyn, Korfitz og Skanseodden. De var meget observante på vejret, for de er jo søroere og mente, at vores farvand kunne være en udfordring. Af samme grund tog de ikke turen omkring Fænø som de oprindelig havde planlagt. I stedet blev det 17 km. i Gamborg Fjord, og en meget våd landgang på grund af kraftige byger. Frokosten tog de i klubhuset.

 

Inriggerbroen

Et billede, der indeholder udendørs, vand, sky, sø Automatisk genereret beskrivelseDen 31. august brugte klubben 22.000 på at dreje pontonen. Vi håber med dette tiltag at få en roligere bro som ikke smider brugerne i vandet. Vi er jo nogle som godt kan mærke udfordringerne med at holde balancen i hård vest/nordvestenvind.

Ringankrene er flyttet, kæderne forlænget og pontonernes bagerste punkter fæstnet med ”tekniske” ankre. Når vi efter rosæsonen tager broen ind, forstærker vi også landgangen.  Så vi ser frem til en bedre bro i sæson 2024 og fremover. Broen bliver taget op straks efter standerstrygning i det omfang vejret tillader det.